Над 70% от хората излязоха да направят своя избор

 

Битката за Сърница е към финала си. Приключи изборният ден в новата община, която през изминалите дни се превърна в център на вниманието. Имаше ли нарушения и знае ли се вече кой ще е кмет провери екип на Новините на Нова. 

Още по темата

 

Над 70% от хората излязоха да направят своя избор между кандидата на ГЕРБ и този на ДПС. Няма нито един ден за изборно нарушение.

 

Без скандали, нарушения и сигнали, но и без тайна на вота. Сърница показа, че законът дава изобилие от възможности да се проследи кой как е гласувал, стига някой да има желание за това. И да разполага например с приличен мобилен телефон.

 

Уловката – по закон в тъмнат а стаичка не може да се влиза със снимаща и възпроизвеждаща техника. За телефони обаче не пише нищо.

 

Бюлетина на гласувал може да стане невалидна, само ако от тъмната стаичка се чуе отчетливо щрак или пък блесне светкавица. Правим показно, че указанието е безсмислено и неефективно.

 

Джамал, по-известен сред съселяните си от Побит камък с прякора Горбачов, не се притеснява от разкрития си вот, защото всички го знаели как гласува.

 

От СИК заявиха, че без да искат са видели поне 10-15 бюлетини. Без да искат, или пък съвсем нарочно, но пред всяка секция в изборния ден имаше поне по една паркирала кола с хора, които по някаква причина бяха избрали да прекарат неделята си на улицата.