ДАНС и НАП реагираха адекватно по казуса „LIC33", смята съпредседателят на Реформаторския блок

 

Изминалата седмица беше характерна с поредицата от скандали свързани с КТБ, заяви във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде БГНЕС.

 

Кънев изброи водещите според него събития от последните дни: 

 

„На първо място е отказът на прокуратурата и на БНБ да предоставят на нашата парламентарна комисия каквито и да било материали, което към настоящия момент обезсмисля работата на комисията. На второ място е скандалът с люксембургската компания, която се опитва да придобие ключови за националната сигурност активи за 1 евро, и на трето място, разбира се, интервюто на Цветан Василев, който разкрива много факти, макар и доста подбрани, свързани с фалита на КТБ”, заяви Радан Кънев. 

 

И продължи: „За мен е важно, че по казуса с люксембургската компания „LIC33", институциите както ДАНС, така и НАП, реагираха много адекватно и поражда надеждата ми, че несъвършена, много несъвършена, но все пак в България вече има държава”.

 

Заедно с Кънев във Варна бе и Найден Зеленогорски.

 

„Фокусът на моето присъствие тук, освен темите, по които говори г-н Кънев, е и подготовката за местните избори. Днес ще обсъдим с "България на гражданите" и с колегите от Реформаторския блок как върви подготовката във Варна”, заяви Зеленогорски.

 

Снимка/Видео: БГНЕС