Рекордната пратка от 100 кг бяла дрога е иззета от супермаркет в столицата на Чехия

Рекордна пратка от 100 кг кокаин е открита от служител на магазин в Прага, информират европейски агенции.

 

Американската агенция Associated Press (AP) информира, че полицията в Чехия се похвали с иззетото рекордно количество кокаин от пражки супермаркет. Говорителят на звеното за борба с разпространението на наркотици към полицията на Чешката република уточни, че наркотиците са открити случайно”.  Говорителят на полицията поясни по-късно, че „повече от 100 килограма кокаин са открити в кашони с банани”.

 

Стана ясно, че след като отворил кутиите с банани служителят на магазина намерил допълнителен товар, който бил изпратен за тестване от явилата се на място полиция. Експертите открили повече от 100 кила наркотик от кока. Цената на такова количество наркотик на улицата ще прави между 40 и 42 млн. долара. Полицията издирва доставчиците на пратката.

 

Количеството е по-голямо от предишния рекорд в страната през 1999 г., когато бяха иззети цели 117 кг кокаин, допълва РИА Новости. Припомня се, че през последните години подобно количество наркотици, скрито в банани, беше конфискувано от полицията в по-старите страни-членки на Европейския съюз като Дания и Германия.