Двамата бяха задържани след като допуснаха камиони с цигари без бандерол да влязат в България

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми митническите инспектори от „Капитан Андреево“ Красимир Добрев и Димитър Ковачев за длъжностни престъпления. 

 

Двамата са  обвинени за това, че между 16 и 29 април тази година са допуснали са през българо-турската граница 7 товарни автомобила, превозващи цигари без бандерол на обща стойност над половин милион лева, без да извършат дължимия по закон митнически надзор и контрол.

 

Красимир Добрев не е осъществил контрол и надзор акцизните стоки, а Димитър Ковачев, като отговорник на оперативно звено на митнически пункт „Капитан Андреево“,  не е осъществил ефективно ръководство над цялостната дейност на подчиненото му звено.

 

По време на вчерешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поискал от вътрешния министър да направи кадрови и персонални промени навсякъде по границите“.

 

Красимир Добрев и Дитър Ковачев бяха задържани в края на март. Тогава при мащабна акция в ареста беше вкарана почти цялата смяна, която е работила на 29 март на "Капитан Андреево" -  13 митничари  и трима служители на "Гранична полиция":