За това алармира потребител на сайта NovaNews.bg

Електричести стълб е асфалтиран по средата на пътя в с. Студен извор, Трънско. За това алармира потребител на сайта NovaNews.bg.


„В каква държава живеем! Прибирахме се със семейството си от гости по празниците и в с. Студен извор, Трънско, за малко да направим катастрофа. Някой интересува ли се от това какво става по пътищата на страната? Или трябва от такива недоразумения да загиват хора?”, пита Иван Трифонов.

 

 

До ден или два ще бъде премахнат електрическият стълб, разположен на пътя в района на Трън към с. Студен извор, защото застрашава живота на шофьорите, които минават от там. Това съобщи за Нова кметът на Трън Станислава Алексиева. За опасността се разбра от снимка в социалните мрежи. 


Стълбът е останал след рехабилитацията и разширението на пътя към селото, който още не е пуснат в експлоатация, но няма как да бъде затворен, защото няма обходен маршрут. 

 
"Стойността на целия проект, който включва рехабилитация на осем пътни отсечки, е два милиона лева. Допълнително, разбира се, ще платим за наетата техника, която е необходима за премахване на съоръжението. Не сме правили предварителни разчети, но сумата няма да е голяма и няма да натежи на бюджета на община Трън, така че ще се справим. Поставена е съответната сигнализация на пътното платно, оказваща, че има препятствие на пътя, но въпреки това ги призовавам към по-голяма бдителност",
 заяви Алексиева.   
 


Припомняме, че преди дни Нова телевизия показа как във Видин асфалтират тротоарите плътно до дърветата. Близо 50 дървета бяха засегнати от неправомерно асфалтиране на ул. „Цар Александър II”.

 

Един от тротоарите е част от проект, който струва на видинчани 5 милиона лева. Заповед за къртене беше издадена едва след като екипът на Нова потърси Общината за коментар. Последва и предупреждение към изпълнителя на проекта повече да не асфалтират дърветата.


От фирмата обаче казаха, че грешка няма и всичко се изпълнявало по план. Асфалтът около дърветата трябва да бъде премахнат до средата на май.

 

Малко по-късно от Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха, че пътят за с. Студен извор не е част от републиканската пътна инфраструктура, а е общински и за неговата поддръжка и ремонти отговаря Община Трън. Сигналът е препратен към Общината, допълват от АПИ.   

 

От ЧЕЗ разпространиха официално изявление, в което уточняват, че според Закона за устройство на територията строително ремонтните дейности трябва да се извършват след указания за изместване от ЧЕЗ и на базата на съгласуван с дружеството проект.

 

От дружеството уточняват, че на 28 април при тях е постъпило заявление за издаване на указания за изместване на електрическия стълб.

 

"ЧЕЗ стриктно спазва сроковете на своите процедури, които едва сега започват да текат, но предвид създадените обстоятелства поема ангажимент да даде необходимите указания и да съгласува проектите приоритетно", се казва в съобщението.