Над 800 ученици дариха парите си за тоалети, за да съберат 36 хил. лв. за деца без родители

 

Близо 800 абитуриенти в цялата страна се отказаха от костюмите си за баловете. Парите за скъпите тоалети ще дарят на деца в нужда. С дънки и тениски, вместо скъпи тоалети ще бъдат и абитуриентите от 73-то училище в София.

 

Последният час за 12-Г в 73-о училище е по-специален. Урокът се преподава от учениците. И  той е по човечност. „Решихме, че ще е много по-добре да покажем, че сме част от някаква кауза...”, казва Илина.

 

„Да, много...Въпреки, че размерът малко не е по мен...”, смее се съученикът й Стефан, запитан дали му харесва тениската му за бала. „Балът ми е малко по-осмислен, аз не давам просто пари, а подавам ръка на някого, който има нужда…”, смята пък Диана.

 

Така, с черно бяла тениска, но с цветно настроение всички 150 ученици от випуск’2015 избраха да помогнат. И да дарят парите си за скъп тоалет за образованието на деца без родители. „Няма по-хубаво от това да подариш бъдеще на някого, да му помогнеш да се развие в каквато и да е сфера...”, смята Теодор.

 

А най горди бяха учителите им, които също облякоха тениски.Много се радвам, че нашите ученици ще бъдат по-различни...”, казва един от преподавателите Силвия Костова. Споделя, че и тя неслучайно си сложи тениска: „Да...и много ми отива!”. 

 

Друга преподавателка споделя, че тази инициатива на учениците й е „прекрасно нещо...”: „Да...Дори плача зад очилата...”. Ако и вие искате да подарите бъдеще на някого, достатъчно е да влезете в сайта teniska.bg и да дарите сума по ваше желание. Досега събраните средства са над 36 хил. лв.