Той построи голяма част от култовите развлекателни и почивни комплекси в Лас Вегас

Почина легендарният милиардер Кирк Керкорян, който построи голяма част от култовите развлекателни и почивни комплекси в Лас Вегас. Това съобщи Кларк Дюмон, говорител на компанията MGM Resorts International, чийто най-голям собственик на дялове беше Керкорян.

 

Той почина на 98-годишна възраст в Лос Анджелис. Все още не се съобщава каква е била причината за смъртта му, информира БГНЕС.

 

"Г-н Керкорян беше тихата, но мощна сила зад трансформацията на Лас Вегас в една от най-известните в света туристически дестинации", се казва изявлението на MGM Resorts International, в което се допълва, че приживе той е дарил "стотици милиони за благотворителни каузи по света".

 

Напуснал училище в 8 клас, бизнесменът с американо-арменски произход поставя основите на своята империя в Лас Вегас, където строи легендарните хотели MGM International през 1969 г. и MGM Grand през 1973 г.

 

Керкорян е и крупен автомобилен инвеститор, като той беше притежател на дялове в автомобилната компания "Крайслер", преди да продаде американския гигант на германския "Даймлер-Бенц". В началото на новото хилядолетие той пое контрола и върху дялове в "Дженеръл моторс" и "Форд".