На излизане нито един от македонските политически ръководители не пожела да говори

Срещата между лидерите на основните партии в Македония завърши без постигането на споразумение, информира БГНЕС. На нея присъстваха премиерът Никола Груевски, както и лидерите на СДСМ Зоран Заев, на ДСИ Али Ахмети и на ДПА Мендух Тачи, заедно с посланиците на ЕС и САЩ Аиво Орав и Джес Бейли.

 

На излизане нито един от македонските политически ръководители не пожела да говори с журналисти, съобщават македонските медии.

 

Единствено лидерът на опозиционната СДСМ Зоран Заев съобщи, че четиримата са се "договорили да си оставим още малко време от няколко дни".

 

Очаква се в най-скоро време партиите да изпратят съобщение до медиите за хода на разговорите.

 

Преди началото на срещата стана ясно, че страните са останали на позицията си - опозицията иска Никола Груевски да се оттегли от премиерския пост най-късно шест месеца преди изборите, а властта настоява Груевски да остане начело на преходното правителство.

 

Както беше обявено миналата седмица, на нея не присъства еврокомисарят Йоханес Хан. Това е още един сигнал, че страните не са постигнали споразумение, тъй като съобщението от Брюксел е, че Хан ще дойде само, ако има шанс за сделка.