Движението по пътя Стара Загора - Казанлък вече е отворено

 

Нов пожар вдигна на крак пожарната и доброволци. Този път горят близо 150 декара борови гори и храсти край Казанлък. Районът отново е труднодостъпен и неведнъж пламъците са застрашавали близките населени места.

 

Около 17 часа  е подаден сигнал за пожар в гориста местност и непосредствена близост до вилна зона между Казанлък и Мъглиж. Заради силния вятър, само за час огънят обхвана над 100 декара. Горяха предимно млади борови дървета храсти и сухи треви. Според жители в района, пожарът е причинен от берачи на капини.

 

"За мен пожарът е неумишлен, циганите берат капини и ги предават на изкупателните пунктове. Сега ми казаха, че в този район дето е мойта вила не са засегнати. Но от там надолу има млади борови гори", разказа Дончо Иванов.

 

В гасенето се включват всички пожарни автомобили в Казанлък както и близо 100 доброволци.

 

През 2005 година пожар в този район изгори стотици декари борови дървета. След 10 години преди гората да успее да се възобнови, тя отново е обхваната от пожар.

 

През годините няколко са големите пожари на различни местта в местността „Каракос“ край Казанлък. Гасенето им е затруднето от липсата на достатъчно горски пътища.

 

Малко след 21 часа огънят бе овладян и движението по пътя Казанлък - Стара Загора беше отворено.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Георги Манев