Меркел призова държавите-членки да приемат повече мигранти

 

Европейския съюз се кани да предприеме спешни мерки за справяне с бежанската вълна. Министрите на вътрешните работи и на правосъдието на 28-те страни в Европейския съюз ще се съберат на извънредна среща на 14 септември, за да обсъдят разрастващата се нелегална имиграция. 

Още по темата

 

До решението за свикване на спешна среща се стигна след трагичните инциденти от последните няколко дни. Според ротационния председател на ЕС, Люксембург, ситуацията с миграционните явления във и извън Европейския съюз е придобила небивали размери.

 

Австрия затегна контрола по източните си граници, след като миналата седмица бяха открити 71 мъртви бежанци в изоставен камион, идващ от Унгария.  Това е и причината за образувалото се 20-километрово задръстване на унгарската магистрала, водеща в Австрия.  Стотици хиляди бягащи от конфликтите в Близкия изток се насочват към Западна Европа през страни от Балканите.

 

Ставаме свидетели на трафиканти, които стават все по-брутални и безскрупулни. Трябва да втвърдим мерките, за да се преборим с тях”, категоричен беше вътрешният министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер.

 

Все повече страни от ЕС констатират, че сега действащия Дъблински регламент се е провалил. Целта му беше да насочва отговорността за бежанската процедура към една страна – първата, в която е регистрирана молбата за убежище.

 

Кризата добива огромни мащаби, като само през месец юли на територията на ЕС са пристигнали над 107 000 мигранти. От началото на годината, в Италия и Гърция са влезли близо 310 000 мигранти.

 

Вие одобрявате ли трафикантите на хора да влизат в затвора? Отговорите ви очакваме в анкетата ни ТУК!