При резултат 2:0 за "сините" част от феновете се сбиха

 

"Левски” победи ЦСКА с 2:0 на „Герена“ в двубой между юношите до 19 г. Мачът обаче бе помрачен от грозни сцени и бе спрян за около половин час, малко преди края, пише Gong.bg.

 

През първото полувреме „Левски” поведе с голове на Никола Димитров и Алекс Боримиров от дузпа. Секунди преди края на първата част Кристиян Пешов от ЦСКА получи втори жълт и съответно червен картон, тъй като ритна по главата вратаря Димитър Шейтанов.

 

При резултат 2:0 за „сините“ част от феновете се сбиха, след като секунди преди това съдията изгони по един футболист от двата отбора. Става дума за Божидар Божилов от „сините“ и Герман Петров от „червените“.

 

Главният съдия Вихрен Манев вдигна директни червени картони на въпросните футболисти, след което запалянко на ЦСКА отиде на тъч линията, за да протестира. Това предизвика много от „сините“ ултраси, които налетяха на публиката на съперника.

 

С помощта на директора на школата Даниел Боримиров страстите бяха овладени. Съдията Вихрен Манев бе готов да продължи двубоя, но футболистите от ЦСКА очевидно нямаха подобно желание. След близо половинчасова пауза съдията поднови мача, а малко по-късно Георги Николов от „Левски” получи червен картон и така двата отбора останаха с по девет души на терена.