Аз нямам имунитет като вас, отговори главният прокурор

 

Волен Сидеров отново влезе под светлините на прожекторите. Този път лидерът на „Атака” реши да се появи изненадващо на заседанието на Висшия съдебен съвет и лично да поиска от главния прокурор сам да се откаже от имунитета си. 

 

Това не е безпрецедентен случай. И преди много граждани и представители на различни институции са били изслушвани от ВСС. Тук обаче проблемите са два – първо, че това се случва по време на предизборна кампания и второ, че Волен Сидеров се изказва по висящо производство срещу него, а това крие риск за натиск върху магистратите, които работят по случая. 

 

Минути преди заседанието на Висшия съдебен съвет пред сградата се събраха около 20-ина души, които взеха плакати от колата на телевизия „Алфа” и заеха позиция на тротоара. Веднага след тях се появи и лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров. Искал да бъде изслушан. Висшият съдебен съвет му разреши да говори.   

Още по темата

 

„Аз повече не мога да търпя тази гавра с моята чест и достойнство. Никакъв полицай не е бил удрян в тази история, никакъв цивилен не е удрян в тази история и всичко това се прави отново, за да бъда аз омаскарен. Този път няма позволя това, господин главен прокурор”, заяви Волен Сидеров. 

 

Запитан за мотивите, с които се реши да бъде изслушан Сидеров, правосъдният министър Христо Иванов заяви, че те са били прагматични.

 

„Прагматизмът беше, че по-лесно ще приключи цялата тази сценка, ако бъде изслушан за 5 минути, отколкото да му бъде отказано”, заяви Христо Иванов.

 

А Сидеров използва момента и лично да поиска сваляне на имунитета на главния прокурор.  

 

„Защо не свалите имунитета си и да бъдете разследван, и да има дело, защо не го направите, направете го”, заяви лидерът на „Атака”.

 

„Г-н Сидеров, ще наруша принципа да не ви отговарям. Аз нямам вашия имунитет. Народен представител сте – четете Конституцията”, заяви Сотир Цацаров.

 

От партия „Атака” обявиха, че Сидеров не се е самопоканил, а е получил покана от правосъдния министър. Христо Иванов отрече. 

 

„Г-н Сидеров се е явил заедно със свои привърженици, по своя инициатива, аз нямам правомощия да каня когото и да било на заседанията на ВСС”, заяви Иванов. 

 

А съмненията дали появата на Волен Сидеров е част от предизборна кампания останаха. 

 

Веднага след като Сидеров си тръгна и симпатизантите му си отидоха. И върнаха плакатите в колата на телевизия „Алфа”.