Другият мач в сряда е между „Локомотив Пловдив” и „Монтана”

Отборът на „Левски” гостува на „Несебър” в осминафинален сблъсък от турнира за Купата на България в сряда. Мачът може да наблюдавате пряко по Diema Sport 2, както и онлайн на платформата Gong Play. Двубоят е с начален час 13,30 ч., а негов главен съдия ще бъде Георги Кабаков, съобщава gong.bg.


„Левски” заема лидерската позиция в А група с актив от 25 точки, а „Несебър” е първи в Югоизточната „В“ група с 12 победи от 13 мача.


Очаква се наставникът на столичани Стойчо Стоев да даде почивка на част от титулярите си, а в стартовия състав да попадне французинът Линел Китамбала. От групата на „сините“ отпаднаха Веселин Минев и Живко Миланов, а Владимир Гаджев продължава да лекува травма. Нападателят Атанас Курдов също няма да бъде на разположение на своя треньор заради заболяване.


В друг мач от осминафиналите за Купата на страната в сряда един срещу друг се изправят тимовете на „Локомотив Пловдив” и „Монтана”. Двубоят на стадиона в парк „Лаута“ започва в 17,30 ч. Това е единственият мач от този етап на турнира, който противопоставя тимове от А група.


„Смърфовете“ не крият амбициите си за нещо повече във втория по важност турнир в България, а почетният президент на клуба Христо Бонев призна, че Купата е „добър шанс за класиране в Европа“ през следващия сезон.


Във вторник се изиграха четири двубоя от турнира; Ето и резултатите от тях: „Спартак Плевен” – ЦСКА 0:2; „Вихър Строево” – „Черно море” 0:5; „Созопол” – „Ботев” 1:0; „Литекс” – „Дунав Русе” 4:2.


В четвъртък пък ще се играят последните два двубоя от осминафиналите: „Локомотив Горна Оряховица” – „Лудогорец” и „Берое” – „Банско”.


Жребият за следващата фаза на турнира ще се тегли на 3 ноември, като победителите отново ще бъдат решени в един сблъсък. По два ще бъдат сблъсъците от полуфиналната фаза на турнира, която ще се състои напролет.