Коледа и Нова година са стрували на българите близо 2 милиарда лева

 

Коледа и Нова година са стрували на българите близо 2 милиарда лева.  От началото на декември около 450 млн. лв. от парите на българите са отишли за подаръци, храна и пътувания. Това обаче не включва всички харчове по празниците, с които сумата пораства до 2 млрд. лв.

 

За една пета от хората тази Коледа и Нова година бяха "назаем" по данни на фирми за бързи кредити. Средно, тези, които са поискали помощ срещу лихва, са изтеглили по 336 лв., за да празнуват.

 

След голямото харчене за много от българските семейства идва най-тежкият месец в годината - януари.  Защото по празниците често харчим повече, отколкото можем да си

Още по темата

позволим. Какво ни кара да отваряме широко портмонетата, без да мислим за следващия ден и кога изчезва щастието от направените покупки?

 

Кирил Матеев е скулптор и затова доходите му са понякога 2, понякога - 200.

 

Според психолозите, януари е особен месец за ума. Първо: много си харчил през декември. Второ: малко ти е останало за първия месец на годината. И трето: половината щастие е изчезнало, защото си вложил в краткотрайно удоволствие.

 

Защото ако парите не са достатъчно могъщи в някоя област на живота, това е в щастието.

 

Експертите изчисляват, че една трета от хората си спестяват месеца на съжалението с добро планиране на декември. 

 

Психолозите обясняват, че не купуването, а чистите отношения поне с 5 до 7 души в живота, осигуряват щастието ни. И гледаме от хубавата страна на следпразничните дни. 

 

А как се живее през януари и с ангелите, и с дяволите е Божа работа. Дори когато правим сметките с парите.