Лидерът на БСП коментира изказването на Борисов

 

"Един министър-председател има много повече от зъби и нокти",  заяви  лидерът на БСП Михаил Миков. Думите му дойдоха като коментар на днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че „ще отстоява стабилността на държавата със зъби и нокти”, съобщи БГНЕС. 

 

Според Миков „зъбите и ноктите” са по-скоро средство на обикновените граждани за стабилността на държавата. Стабилността на държавата се определя във висока степен от усещането на гражданите дали живеят по-добре, имат ли перспектива в България, имат ли децата им достъп до образование, здравеопазване, квалифицираният български работник има ли перспектива за достойно заплащане, дали България ще бъде втора категория член на ЕС, смята лидерът на левицата.

 

Миков призова правителството и министър-председателя да се борят за тези въпроси с бюджетни средства, законодателни инициативи, призрачност в отношенията между институциите и отстояване разделението на властите.

 

Относно темата за сигурността на гражданите със зачестили случаи на тежки престъпления, той коментира, че те скандализират обществото и създават тревожност. „На този фон действията на правителството и министъра на вътрешните работи са неадекватни на ситуацията. Доказателство за това са хората по улиците. Недоверието към институциите е достигнало доста висока точка”, отсече Миков.