Те са изнасяли речи за редица големи корпорации

Хилари и Бил Клинтън са изкарали общо 27 946 490 долара през 2015 г., което прави средно по 76 565,72 долара всеки ден, пише британското издание „Дейли мейл“. 

Още по темата

 

От 2001 г., откакто Бил вече не е президент, двойката има на своя сметка 150 млн. долара.
 

Те са изнасяли речи за редица големи корпорации на „Уолстрийт“ като имат общо 39 участия в мероприятия на банки и други финансови и правни институции, сред които UBS и „Goldman Sachs“.

 

В пика на своите възнаграждения двойката изкарва за 24 часа почти двойно от средната годишна заплата в САЩ. В рамките на своята президентска надпревара Хилари отказа да публикува писмен вариант на своите речи, докато всички останали кандидати не бъдат задължени да направи същото за всички свои разговори с частния сектор, съобщава БГНЕС. 

 

Самата тя също така е говорила и пред редица други организации, но никога за по-малко от шестцифрена сума. Тя дори е получила 100 000 долара за поява пред аудиенция чрез сателитна връзка.

 

В същото време в своята реч след първичния партиен вот в Ню Хемпшир, който тя загуби, Хилари заяви, че иска да извади „тайните необясними пари от политиката“. „Аз ще се боря да обуздая „Уолстрийт“. И знаете ли какво? Знам как да го направя“, каза тя