"Решен съм да измета цялата корупция в държавата", написа премиерът във Facebook

Премиерът Бойко Борисов получи метла като подарък от почистващия персонал на Летище "София". Той публикува снимка с новата си придобивка в профила си във Facebook. 

Още по темата

 

"Благодаря на дамите за символния подарък, който получих тази нощ на летището. Не само на тях, но и на всички граждани категорично заявявам, че съм абсолютно решен да измета и изчистя цялата корупция в държавата, каквото и да ми коства това", написа министър-председателят. 

 

Вчера той проведе конферентен разговор по Skype с почистващия персонал на Летище „София”. Повод беше спирането на обществената поръчка за почистване на летището на обща стойност 12 млн. лева. Тя беше за наемане на външна фирма за почистване на аерогарата, което би застрашило работните места на служителите, отговарящи за почистването към момента. 

 
В навечерието на коледните празници директорът на летището Христо Щерьонов подписа договор за отдаване на дейността по почистването на летището на външна фирма. Това обаче предизвика протестите на чистачките на аеропорта, които се притесниха, че някои от тях ще изгубят работата си.


 
Една от чистачките - Евелина Петрова, разказва, че е успяла да се свърже с премиера Бойко Борисов, който й обещал, че "независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това", ще прекрати договора. 

 
От Брюксел министър-председателят потвърди тази информация.

 
„Първо, това е голяма поръчка. Второ, подготвят се документите за концесия. Трето, заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина, а в същото време аерогарата и РВД в момента, заради огромния трафик, са на много добри печалби“,
обясни Борисов.

 

Вижте подробности: