Българският тенисист загуби мача с Диего Шварцман

 

Григор Димитров загуби втори финал за 2016-а година. В драматичен сблъсък, продължил близо 3 часа, Гришо падна със 7-6 (5), 6-7 (4), 0-6 от Диего Шварцман от Аржентина.

Още по темата

Първата ракета на България получи схващане в края на втория сет, а това като че ли се отрази върху играта му до края. Срещата се открои и с някои нервни моменти, уточнява Гонг.. Димитров на пет пъти къса ракета и три пъти я счупи. При първия си нервен изблик съдията предупреди нашия талант. Във втория случай му бе наложена наказателна точка, а в самия край на мача, при 5:0 в полза на Шварцман, съдията отсъди гейм в полза на съперника на Димитров, който респективно взе и срещата.

 

В шестия гейм Димитров поведе с 30:15. Българинът контролираше играта, но отново скъса ракета. Нервите като че ли взеха връх у Гришо, който счупи и тази ракета, а това му гарантира и загубата в мача, след като реферът отсъди гейм в полза на Шварцман.

 

По време на награждаването си за второто място в турнира Димитров намери сили в себе си и се извини пред всички.

 

„Първо, поздравления за Диего, че се бори до края. Разочаовах семейството си, феновете и отбора, за което се извинявам. Извинявам се за моето поведение. Ще се опитам да погледна от позивитивната страна на този двубой. Грешката си е моя, няма какво друго да кажа. Искам да поздравя организацията и фирмата за инвестициите в този комплекс. Щастлив, че играх тук. Бях близо до титлата, миналата година бях полуфиналист, сега малко по-нагоре. Това е, което мога да кажа“, заяви Григор Димитров на корта при награждаването.

 

Това е първият път, в който двамата се срещат на корта. И Григор, и Шварцман са полуфиналисти от миналата година.

 

Съперникът на Димитров е достигал два пъти до полуфинал в Истанбул, като има победа и загуба. Тази година записа успех над Делбонис, а през 2015-а година бе елиминиран от Федерер.

 

Източник: Gong.bg