Той счупи нарочно три ракети и така загуби служебно

 

Григор Димитров загуби инфарктен финал на турнира в Истанбул със служебна загуба и няколко счупени ракети. Той претърпя поражение от аржентинеца Диего Шварцман в три сета. 

 

В първия сет двамата състезатели допуснаха цели осем пробива, шест от които поредни. Тенденцията продължи и в тайбрека, в който Григор Димитров се наложи със 7 на 5 точки. 

 

Вторият сет също изобилстваше от брейкове. Те бяха общо 6, а с последния от тях Димитров стигна до тайбрек, който загуби на 4 точки.  

Още по темата

 

В края на втората част българинът получи схващане на крака, а третият сет започна катастрофално. Григор Димитров счупи две ракети, за което получи предупреждение и наказателна точка. 

 

При 5 на 0 за Шварцман и дюс, българският тенисист счупи трета ракета, с което сложи финал на двубоя с наказателен гейм. 

 

След мача Димитров се извини за поведението си и изрази съжаление, че е разочаровал семейството, щаба и феновете си.

 

„Изцяло е моя грешката, изцяло аз съм виновен за поведението, за ракетите”, заяви Григор Димитров. „Тъпо ми е все пак, не мога да го крия, тъпо ми е. В началото на годината имах мачбол в Сидни, днес бях сет и 5-2, така се случва се, това е в играта. Извинявам се и продължавам нататък. Чувствам се наистина, че като играч съм по-добре. Поведението ми днес беше под всякаква критика”, заяви Димитров.

 

От турнира Григор Димитров си тръгва със 150 точки за световната ранглиста и близо 40 000 евро от наградения фонд.