За стотици по света неизвестността се добавя към тревогата за близките им

От целият свят идват както потвърждения, че отделни хора са сред жертвите, така и сигнали за хора в неизвестност. Училище в Берлин обяви, че 28 техни ученици са в Ница и не знаят каква е съдбата им. За стотици по света неизвестността се добавя към тревогата за близките им.

Отчаян баща търси сина си.

"Това е катастрофа. Той беше с майка си. А сега не знам къде е. От снощи търся сина си. По болниците в Ница го няма. Открих жена ми. Загинала е там. Намерих тротинетката на сина ми, но не и него. Вече не знам къде да го търся и никой не ми дава информация", каза Межри, баща на 4-годишния Килиан.

И други хора са в ситуацията на Межри. На крайбрежния булевард е имало хиляди хора от десетки националности. Това прави откриването на конкретен човек в Ница почти невъзможно. Сред жертвите има местни хора, туристи и случайно преминаващи.

Съдбата на цели семейства е неизвестна. Александър Торе, Кристел Нунез и дъщеря им Лу са били в Ница. Оттогава никой не ги е виждал.

За някои вече е потвърдено, че са жертви на терористичния акт. 11-годишният Броуди от Тексас загива заедно с баща си Шон. Цялото семейство е било на почивка в Ница по случай рожден ден.

21-годишната руска студентка Виктория Савченко е прегазена. Умира от раните си в болница. Приятелката ѝ Полина видяла камиона да идва към тях през тълпата хора. Успяла да се дръпне, но не и да помогне на Виктория.

Много от жертвите не са идентифицирани. Редица държави, сред които Русия, Съединените щати, Великобритания, Швейцария, Армения, вече потвърдиха, че техни граждани са сред загиналите.

По темата