Заседанието се радва на голям интерес от страна на народните представители

Депутатите изслушаха шефовете на службите във връзка със събитията в Турция. 

 
Заседанието започна при засилен интерес от страна на народните представители. Някои обаче си тръгнаха леко разочаровани още по средата му. 
По темата

 

„Постни доклади”, коментира лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Според него освен общо, чутото било и противоречиво.
 
Хем нямало опасност за България, хем Турция била нестабилна”, обясни Сидеров. 
 
Теза, която властта мигновено отхвърли.
 
„Всички казаха, че действаме в една посока, дори опозицията”, заяви Филип Гунев, заместник-министър на вътрешните работи.
 
МВР отново успокои, че поне засега бежанска опасност по границите няма. Страната ни ги усилила превантивно, а Турция „разбрала сигнала”.
 
Все пак тревоги имало. По неофициална информация службите докладвали, че Турция ще засили опитите да привлича агентура у нас. Официално спецшефовете не пожелаха да говорят по темата.
 
Така единствени говорители по темата останаха националистите. По-рано днес Валери Симеонов стана първият български политик, одобрил публично преврата в Турция.
 
„Ако позволите от това студио да поздравя достойните мъже, които се опитаха да отстранят сегашната власт в Турция. Вярно, не успяха, но съм сигурен, че го направиха от чисто патриотични съображения и от желание да върнат Турция на пътя на светската държава”, заяви по-рано Валери Симеонов.
 
Останалите депутати запазиха мълчание.