"Извършеното от нея не е престъпление, тя е защитавала живота си", заяви адвокатът на Мария

"Мария е в тежко психическо състояние, все още е в шок, под постоянно наблюдение е, на сигурно място с най-близките й хора.", съобщи за NOVA нейният адвокат Валентин Димитров. Той добави: „Обвинението започва да достига до извода, че Мария е действала при неизбежна отбрана. Надявам се с времето да успеем да докажем, че тези синини са причинени именно при самоотбрана и Мария да бъде оневинена.", обясни адвокатът на Мария Валентин Димитров. Той беше категоричен: "Продължавам да смятам, че извършеното от Мария не е престъпление - тя е защитавала живота си. Мария е жертва!"

За случилото се Мария разказала пред адвоката си, че е била подмамена от Богдан Динев, отишла е на улицата, на която той живее. Той я е поканил вътре, за да й покаже снимки на дъщеря му. Когато влязла вътре, я е заключил и започнал да я насилва.

Адвокат Димитров посочи, че с него са се свързали много жени -жертви на убития Богдан Динев, които се притесняват да говорят пред камера. „С мен се свърза жена, която скочила от четвъртия етаж, за да се спаси от Динев.С мен се свърза и човек от Англия, който разказа, че преди доста години Боньо е опитал да изнасили момиче пред Младежкия дом в Стара Загора, тя го е ухапала, след което той я привел в безсъзнание и извадил с клещи зъбите й”, разказа Димитров.

18-годишната Мария, която намушка с нож 62-годишен мъж в Стара Загора, беше освободена от ареста срещу парична гаранция. Обвинението й беше променено от „опит за убийство” в „нанасяне на средна телесна повреда, довела до смърт”.  Случаят шокира Стара Загора, а и цяла България.

По темата

72 часа след арест и обвинение в опит за убийство, Мария вече е на свобода срещу 500 лева гаранция и с променено обвинение. В първите й крачки на свобода Мария получи подкрепата на обществото. Група хора, които часове по-рано се събраха пред Съдебната палата в града, за да подкрепят нея и семейството й.

62-годишният Богдан Динев е многократно осъждан - няколко път за изнасилвания, за закана за убийство. За заплаха. Мария го среща в кафенето, в което работи за лятото и в понеделник вечер двамата се срещат.

Срещата между нея и 62-годишния криминално проявен мъж става на улица „Чая” в Стара Загора. В разпитите си Мария твърди, че е била изнасилена в мазето, където той е живял.

От заведението, в което тя е работила, отказаха коментар. Но бивши колежки на Мария в друго завдение разказаха за впечатленията си от нея. Разследването продължава.

А NOVA продължава да търси близките на убития Богдан Динев, за да чуем и тяхната версия.

Повече по темата гледайте във видеото.