Състоянието на петимата пострадали е много тежко

Петима души са тежко ранени след тежка катастрофа на пътя Велико Търново-Горна Оряховица, край Арбанаси. Зверският сблъсък стана около 14:30 часа на мокър и хлъзгав участък. 

По първоначална информация товарен бус с десен волан, при неправилно изпреварване, навлиза в насрещната лента и се блъска челно в таксиметров автомобил, който се е спускал към Горна Оряховица.

По темата

"За мен това е изпреварване. Вървете, снимайте ги, дирите. Карат като ненормални", призовава очевидец на зверската катастрофа. 

Версията на очевидците потвърдиха и от "Пътна полиция".

"Видно от цялата история е, че навлиза в лентата за насрещно движение и удря такси, което се движи от посока Велико Търново - Горна Оряховица", обясни Атанас Атанасов, началник сектор "Пътна полиция" във Велико Търново. 

Освен водача, в колата са пътували младо семейство – мъж, жена и двете им деца на 4 и 10 години. Състоянието на петимата е много тежко. Жената е с черепно-мозъчна фрактура. Двете деца са със счупени крайници. Шофьорът на буса не е пострадал, но е откаран за преглед. Проверката с дрегер не е установила наличие на алкохол. 

Шофьорът на таксито обаче остава в критично състояние. Той ес тежка гръдна травма и много счупвания на подбедрицата. 

Младото семейство са гастарбайтери и е трябвало утре да пътуват за Германия.  

Мястото на катастрофата е наричана от местните "отсечката на смъртта" заради лошото състояние на пътната настилка и завоите след предела на Арбанаси. 

Репортер: Мартин Георгиев 

Снимки: Мартин Георгиев, NOVA