Хора на Кадафи заразили със СПИН децата

Наскоро френски разследващ сайт публикува документи, от които стана ясно, че либийските деца, заради които петте български медицински сестри прекараха 8 години в затвора, са били инжектирани със заразена кръв от либийското разузнаване

По темата

Доказателството било открито в дневника на Шукри Ганем - премиер при Кадафи от 2003 до 2006 година. Дневникът показва, че заразяването е било акт на враждебност към град Бенгази, либийският бастион на съпротивата срещу диктатора Кадафи.

„Това, което го знаехме, вече стана факт. Не съм видял този документ, може да е партенка. Всеки знаеше, че процесът е политически скалъпен. Трябва обаче да проверим истинността на това, което е излязло във френския сайт”, коментира в „Събуди се” д-р Здравко Георгиев.

„Никой не може да ни върне онези страшни девет години. Опитваме се да забравим. Трябва да има възмездие. В този чудовищен процес има две пострадали страни – децата и ние”, каза той.

„Аз все още не мога да повярвам, че това е възможно. Ще потърсим възмездие. Тези хора трябва да си получат възмездието, но проблемът е как ще се случи това”, каза Валя Червеняшка.

Д-р Георгиев поясни, че либийската страна не им помага, защото реално няма кого да съдят.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си