Бизнесменът заяви, че знае кой пали имуществото му

„Тази сага продължава повече от две години. Подавани са жалби и за това време няма никакво движение. Не мога да си обясня подобно бездействие на полицията, освен чадър”, заяви в студиото на „Здравей, България” бизнесменът Никола Банев относно палежите над негова собственост.

По темата

По думите му "при едно тоталитарно управление, каквото е това на ГЕРБ, когато институциите не работят, се развихрят мутрите”.

Бизнесменът заяви, че знае кой пали имуществото му. „Това е Димитър Спасов–Каратиста. Този човек е замесен в кражби и в два от нашите заводи. Наряза машини и ги върна за скрап”, каза Банев и добави, че е виждал този човек на живо за 10 минути. „Претенциите му са, че му се дължат пари за нещо, което не е извършил”, обясни той.

„Имам политически врагове, които направиха всичко възможно да ме съсипят през последните години”, категоричен беше той.

Попитан какво общо има Румяна Чаналова и защо замесват името й с тяхното семейство, Банев обясни, че тя е издала едно определение, което нямала право да издаде, свързано с предприятието „Полимери”. „Намесени са хора от ГЕРБ и предприятието беше обезкостено и съсипано”, каза той.

„Мутрите в България се върнаха. Над тях имаше чадър през цялото управление на ГЕРБ. Хората ги е страх – включително полицията и прокуратурата”, каза Банев.

Той заяви още, че в полицията е разпознал хората, които по-рано тази година подпалиха къщата му в Бояна.

Целия разговор гледайте във видеото.