Ще има ли наказани?

Фрапиращ случай на агресия в училище. Маскирани четвъртокласници бият своя съученичка. Шамарите са само началото. Следват ритници в корема. И жертвата, и агресорите са четвъртокласници. А мястото на действието - ямболското училище „Христо Смиренски”.

„Имало е ритници и побоища и така нататък”, разказва Мария Желязкова, родител.

По темата

Тормозът в училище бил системен. Това ни разказва Мириям - момичето, снимало побоя. Направила го, за да докаже на родители и учители каква е атмосферата в училище.

„Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето”, обяснява Мириям.

„Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой”, разказва майката -Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети. Според преподавателите клипчето показвало не агресия, а само по-груба игра.

„Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност”, коментира Таня Йовчева, класен ръководител.

Директорът обяснява, че мерки не са взети, защото сигналът не бил подаден в писмен вид.

„Нямало е такова насилие, каквото искат да го представят. Просто искат медийна изява. Аз мога ли в цялото училище да знам къде какво става?”, попита директорът Димитър Бояджиев.

Ще има ли наказани - остава неясно. Единственото, за което ръководството на училището е категорично е, че мерки взимат, само когато сигнал за нередност се подаде в писмен вид.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.