В ареста за същото престъпление вече са четирима мъже

Специализираната прокуратура повдига обвинение за трафик на мигранти през Летище София на още един граничен полицай.

По темата

Останалите четирима обвиняеми бяха оставени за постоянно в ареста след заседание на Специализирания наказателен съд миналата събота.

Петият заподозрян в участие в престъпната схема досега е заемал длъжността началник на смяна на ГКПП на аерогарата. 

Зад решетките вече се намират граничарят Иван Петров, началникът на смяна на летището Димитър Димитров, както и двама мъже от Бангладеш, за които се твърди, че са организирали канала за трафик. 

Според доказателствата мигрантите идвали от Кипър. В България влизали с уредени документи и студентски визи, а с граничните полицаи било договаряно точно през кое гише и в колко часа да минат.

Клиентите на групата набирал един от задържаните чужденци. Мъжът е в България със статут на постоянно пребиваващ от 10 години. Завършил е компютърни технологии в Делхи, а у нас бил търговец в търговски център "Илиянци".

Според адвокатите на задържаните обаче нямало никакви доказателства за престъпна дейност. Нещо повече - по делото нямало и приложени фалшиви документи. Защитата твърди, че престъпление няма, защото кипърските временни документи давали право на чужденците да влизат и в България.

Адвокатите подчертаха още, че никъде в делото не е посочено кой е ръководител на групата, нито как точно чужденците са прекарвали хора през границата, след като на практика нямат достъп до нея.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.