Момчето беше жестоко пребито пред дискотека в града

Ден на траур в Бяла заради смъртта на 18-годишния Алекс. Той беше жестоко пребит пред дискотека в града, след като отказа да даде цигара.

По темата

Момчето беше прието в болницата в кома и тежка черепно-мозъчна травма. За побоя над него беше задържан 32-годишен мъж. В града последваха протести срещу насилието.

Днес се очаква прокуратурата да повдигне ново обвинение на нападателя - за убийството на Алекс.

„Не може само той да е виновен”, заяви кметът. „Има голяма тъга в град Бяла. Искам да поддържаме вниманието на обществеността към разследването, за да бъде завършено докрай”, заяви кметът на града Димитър Славов. Според него задържаният не е единственият извършител на престъплението.  

Той допълни, че до 15 септември ще има видеонаблюдение на всички възлови места в града. Освен това започват проверки на заведенията. 

„Още на 30 юни издадох заповед до полицията да затегнат контрола - за алкохол, питейни заведения, продажба на алкохол на малолетни, наркотици", заяви Славов.

Кметът обясни, че полицията в града в 17:00 часа се заключва, защото няма достатъчно служители. След репликата на кмета на Бяла за заключеното полицейско управление, главният секретар на МВР Младен Маринов разпореди дежурствата на полицаите в районните управления да бъдат организирани така, че да посрещат денонощно.

18-годишният Алекс Ангелов ще бъде погребан утре след поклонение в центъра на града. 

Още гледайте във видеата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.