Поне 20 деца нощуваха на Летище София

Стотици българи останаха блокирани заради забавени полети на „България Ер”. Поне 20 деца нощуваха на Летище София, а много други наши сънародници се оказаха в капан в Мадрид и Цюрих.

Как да търсим правата си при дублиране на места в самолета? (ВИДЕО)

Един от злополучните полети е за Мадрид в четвъртък вечер. Излитането от София закъснява с 10 часа. На терминала остават да нощуват стотици пътници, сред които и 20 деца. Забавя се и полета от Мадрид към България.

ОТЛОЖЕН ПОЛЕТ: Заради повече продадени билети пътници чакат с часове (ВИДЕО)

Същата ситуация се повтаря на друго европейско летище, пак с „България Ер” - това в Цюрих, където отново над 100 души чакат да се приберат в София.

Проблем и при полета от София за Прага. Закъснението отново е близо 7 часа. Пътниците са на гейта, откъдето чакат своя самолет.

Какво да направим, ако имаме билет, но няма място за нас в самолета?

От „България Ер” обясняват, че поредицата закъснения са причинени от техническа повреда на един от самолетите. Твърдят, че ще се погрижат на всеки свой клиент. Пътниците обаче са недоволни.

Още в началото на лятото поредица от закъснения доведе до над 100 жалби в рамките на месец. При проверката на компанията-превозвач. Въздухоплавателната администрация констатира недостиг на персонал в планирането на полети.

А ето и какви са паричните обезщетения при закъснение на полет в общия случай:

- 250 евро за полети до 1500 км;
- 400 евро за полети над 1500 км за полети в рамките на ЕС, както и при други полети между 1500 км и 3500 км;
- 600 евро за полети над 3500 км.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.