Причината - той определи ДСП като „дървеници, които трябва да бъдат смачкани”

Отново скандал в парламента. БСП и ДПС поискаха оставката на депутата от "Обединените патриоти" Валентин Касабов заради негово остро изказване към Движението за права и свободи (ДПС).

В четвъртък депутатът от Обединените патриоти Валентин Касабов определи ДСП като „дървеници, които трябва да бъдат смачкани”. Поводът за тези думи беше исканата оставка от страна на ДПС на вицепремиера  Валери Симеонов заради скандалите от последните седмици.

И сега не мина без искане на оставка, но на Валентин Касабов.

„Моето предупреждение е да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези ДПС – ски тахтаби ( означава дървеници на диалект), които щъкат нагоре – надолу много миришат и може да ги смачкаме”, заяви Валентин Касабов от Обединени патриоти.

Думите за тахтабите или дървениците предизвикаха гневна реакция днес. И се заговори за търсене на отговорност. Трябвало да я носят и от ГЕРБ заради общото им управление с Патриотите. 

Междувременно, народните представители заговориха и за бюджета за догодина.

Повече пари ще има за заплати в образованието – 330 милиона лева ще бъдат дадени за увеличение на заплатите на учителите.

Повече пари за заплати ще има и в сектор „Сигурност”. Над 1 милиард лева ще бъде даден и в социалния сектор, както за пенсии, така и за социално подпомагане.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.