Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение

Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон е спаднала под 50% до най-ниското равнище от октомври миналата година. Това сочат резултатите от допитване на Френския институт за проучване на общественото мнение, публикувани днес, пише Ройтерс, цитирана от БТА.

Макрон ще връща задължителната военна служба

Действията на Макрон като президент се одобряват от 44% от анкетираните французи през периода 7-17 февруари. Едва 5% от тях са отговорили, че са "доволни" от работата му, а 39% са заявили, че са "по-скоро доволни".

Макрон написал еротичен роман за любовта си с Брижит (СНИМКИ)

Отрицателно отношение към действията на френския държавен глава са изразили 55% от участвалите в проучването на общественото мнение, като 21% тях са "много недоволни", а 34% са "по-скоро недоволни". Само 1% от анкетираните са се затруднили да дадат ясен отговор.

Макрон: Великобритания няма да запази пълния си достъп до единния пазар

Правителството на Франция обяви в началото на февруари, че планира да модернизира държавната администрация в страната, която има едни от най-високите в света дялове от разходите на всяка държава.

Макрон поиска от Путин намеса в Сирия

Дейността на премиера Едуар Филип се оценява положително от 46% от французите като само 5% от тях са посочили, че са "доволни" от работата му, а 41% са "по-скоро доволни". Негативна оценка за политиката на премиера са дали 50% от анкетираните, а от тях 16% са посочили, че са "много недоволни", а 34% са отбелязали, че са "по-скоро недоволни".

От участвалите в допитването за популярността на премиера на Франция 4% са отговорили, че се затрудняват да дадат отговор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.