Английският физик теоретик ще бъде погребан на 31 март в Уестминстърското абатство

Английският физик теоретик Стивън Хокинг ще бъде погребан на 31 март в Уестминстърското абатство до Исак Нютон и Чарлз Дарвин, съобщи в Туитър Би Би Си.

Траурната служба ще бъде в църквата „Сейнт Мери”, близо до колежите, където Хокинг работи и разгадава тайните на вселената в продължение на 52 години.

Хокинг прави предсказание за края на света дни преди смъртта си

След космическа научна кариера, в която умственият му гений надделя над физическото му увреждане, Стивън Уилям Хокинг почина на 14 март на 76 години в дома си в Кеймбридж.

Какви завети остави на човечеството Стивън Хокинг?

Въпреки тежкото си заболяване – амитрофична латерална склероза и невъзможността да говори, Хокинг става един от най-известните съвременни учени.

КРАСИВ УМ: В памет на Стивън Хокинг

Професор Хокинг се занимава с космология и квантова гравитация, изучава и черните дупки.

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Говори българката, срещала се със Стивън Хокинг

Автор е на теорията за „изпаряване” на черните дупки заради радиация и на много научно-популярни книги като „Кратка история на времето” (1988).

Защо Стивън Хокинг не получи Нобелова награда?

Хокинг беше известен атеист. Затова трите му деца Луси, Робърт и Тим казаха, че „делото на баща ни означаваше много за много хора, както религиозни, така и нерелигиозни. Ето защо църковната служба ще бъде и религиозна, и традиционна – отражение на широтата и многообразието на живота му”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.