Двамата остават в критично, но стабилно състояние

Сергей и Юлия Скрипал остават в критично, но стабилно състояние, съобщи директорът на болницата в Солсбъри, където са настанени двамата, предаде Франс прес.

Берлин и Париж са отхвърлили искането на Лондон за санкции срещу Русия

Атаката с невротоксично вещество обаче може да е нанесла тежки поражения на умствените им способности и не е ясно дали те ще могат да се възстановят, каза британски съдия, цитиран от Ройтерс.

СКАНДАЛЪТ ЛОНДОН-МОСКВА: 23 руски дипломати напускат Великобритания

Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия и да се потвърди заключението на британската лаборатория за военни изследвания.

МВнР на Русия: Отравянето на Скрипал е или атентат, или постановка на Великобритания

Според неназован консултант, лекуващ Скрипал и дъщеря му, те са силно упоени, некомуникативни са и е невъзможно да се каже кога и до каква степен може да възстановят умствените си способности.

Двамата са в стабилно физическо състояние и са лекувани въз основа на презумпцията, че биха искали да останат живи.

ЕС ЗАСТАНА ЗАД ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: Брюксел поиска Русия да разкрие програмата за "Новичок"

Според неназован анализатор кръвните проби, взети от Сергей и Юлия Скрипал, са показали, че двамата са били изложени на действието на нервнотоксичен реактив. Пробите са показали присъствие на нервнотоксично вещество от рода на "Новичок" или много близък до него реактив, постанови в решението си съдията.

Втори полицай е получил медицинска помощ след отравянето на Скрипал

Междувременно изписаха британския полицай, който също е бил изложен на нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия руски разузнавач и дъщеря му. Сержант Ник Бейли е открил Сергей и Юлия Скрипал в безсъзнание на пейка в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март. Подробности за състоянието му няма да бъдат разкривани в името на личната му неприкосновеност.

48 човека са потърсили съвет в болницата в Солсбъри след атаката с нервнопаралитично вещество. Те били прегледани и получили съвети.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.