6-годишният ученик има множество некрози

Детето, нападнато от ротвайлер, е в болница със сериозни наранявания.

Инцидентът се е случил снощи в училищен двор в столичния квартал „Гоце Делчев”. Двама мъже са в ареста. Това са собственикът на кучето и мъжът, който го е разхождал.

Отговорност за инцидента носи човекът, разхождал кучето в двора на училището, така че най-вероятно собственикът ще бъде пуснат от ареста на районното управление, а мярката на другия мъж ще бъде увеличена на 72 часа. 

Ротвайлер нахапа 6-годишно дете в София

Въпреки абсолютната забрана за разхождането на кучета на територията на училището, собствениците на домашни любимци пренебрегват забраната и влизат вътре. 

„Това не е първия такъв проблем с нахапано дете в училище. Слагаме табели, които или се драскат, или се махат. Налагало се е даже охраната да извежда кучета”, обяснява Галина Тенева от 121 СУ „Георги Измирлиев” в София. 

Мъжът разхождал кучето е задържан. По случая е образувано досъдебно производство. Родителите са категорични, че ще съдят собствениците на ротвайлера.  

По закон собственикът на кучето може да бъде наказан с до три години затвор или с пробация и глоба до 5000 лв. за недостатъчни грижи и надзор над животното. Знае се, че кучето е разхождано в училищния двор без каишка и наморник. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.