За какво следят униформените?

Спецакция по границата! Полицейски екипи спират масово шофьори за проверка. За какво следят униформените?

Акцията започна тази сутрин в 20 часа и ще продължи до края на седмицата. Тя се провежда на територията на всички контролно-пропускателни пунктове в страната или поне в близост до тях.

КАТ проверява изрядни ли са тахографите в автобусите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Униформените се опитват да хванат колкото се може повече хора, които имат фишове или актове, които не са платени и да ги накарат да си платят глобите. Също така, тези, които по една или друга причина не са си получили фишовете, ще ги получат на място от проверяващите екипи. Само за първия един час в близост до ГКПП „Калотина” бяха съставени 3 акта за установени нарушения и бяха връчени 2 електронни фиша.

МВР и ДАИ проверяват за колани в автобусите цяла седмица

„От днес до 6-и май ще се провдее специализирана полицейска операция с акцент установяване на водачи и пътници на моторни превозни средства с невръчени електронни фишове и неплатени задължения по Закона за движение по пътищата. Ще се извършва и проверка на МПС-тата относно редовността на заплатените и залепените винетни стикери. Операцията ще проведем на територията на всички гранично-пропускателни пунктове на територията на страната. Вече почти един месец, откакто са пуснати в експлоатация новите камери от 12-и март до момента имаме установени 13 081 нарушения за превишена скорост с новите камери”, уточняват от КАТ.  

Колите се спират на случаен принцип. Вече има и случаи и на хора, които са останали без шофьорски книжки заради неизплатени глоби.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.