По думите й експертите трябва да разберат и кога точно е писано

Прави се експертиза за автентичността на писмото от избягалия затворник Владимир Пелов, което беше изпратено до NOVA и до висши държавни институции. Това обяви във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от БТА. По думите й експертите трябва да разберат и кога точно е писано. 

ПИСМО ОТ ИМЕТО НА НАЙ-ТЪРСЕНИЯ РЕЦИДИВИСТ: Послание за престъпленията, бягството и затвора

Писмото от името на един от най-издирваните рецидивисти у нас пристигна и в NOVA. То представлява четири листа, подписани с името Владимир Пелов и адресирани до NOVA, президента и омбудсмана. В него пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството от затвора, не било с цел да убива. Не се казва обаче как се е сдобил с него.

"През последните години се полагат много усилия за подобряване на системата за изтърпяване на наказанията в страната", каза още министър Цачева във Варна. Тя уточни, че това се отнася както за битовите условия в затворите, така и за работата с лишените от сводоба, за да се интегрират успешно обратно в обществото.

Във Варна министърът на правосъдието участва в международна конференция, чийто основен акцент е проектът за нова европейска директива за опрощаването на дълговете на малки и средни предприятия, както и на физически лица. Основен организатор на форума, на който присъстват експерти от Европа и САЩ, е българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес