Те нападнали възрастни хора и строителни работници

Напрежение в Угърчин. Мъже заплашиха с брадви и ножове строителни работници, които са работили по сградата на училището. Първоначално групата е атакувала и възрастен мъж и жена, а после е нахлула в местен магазин.

Двама от извършителите са арестувани, а един все още се издирва. Оказва се, че те са стари познайници на местните жители. 

Частната охрана на цели села е под въпрос

"По обяд трима пияни роми решиха да проявят своеволие. Без причина. Тук има и други агресивни роми", разказа Ради Еков.

Негов съгражданин показа рани от нож, които преди години един от тримата извършители му е нанесъл в заведение. По думите му за агресията не е имало повод.

Може ли частната охрана да спаси селата от крадците?

"Не може да командват неграмотни, необразовани, нахални и пияни. Не може да се мълчи."


С тези думи над 200 жители на Угърчин се събраха в центъра на града, за да поискат сигурност за себе си. Местните са в страх, след като в понеделник без причина бе пребита 84-годишната Веска Цанкова.

"През последните няколко имаше няколко души, убити от роми. Последният случай е от септември. Безпомощен човек беше убит на улицата от роми", казва Ради Еков.

"Искам да кажа на гражданите на Угърчин, да са спокойни. Снощи, в късните часове беше задържан и третият. Двамата, които задържахме веднага след извършването на престъпленията са със 72-часови мерки, с постановление на прокуратурата", заяви началникът на РУ-Угърчин Иван Царевски.

От местната администрация обещаха да проверят социалния статут на задържаните и техните роднини. От общината поискаха, обаче повече полицейска сила.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.