Министърът е разпоредил проверка по случая

"Полицаите от Трето РПУ са виновни за бягството на арестанта в Пловдив". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

Той е разпоредил проверка по случая. Ако се докаже,че е допусната грешка при охраната на задържания, виновните служители ще бъдат уволнени. 

Все още няма следа от арестанта, който избяга от ареста на Tрето РПУ в Пловдив. Мъжът е бил задържан зад решетките за 24 часа за притежание на наркотици.  

Арестант избяга от Трето РПУ в Пловдив

Полицията е претърсила повече от 10 адреса, включително такива на негови приятели.

Преди да изтече този срок обаче, 25-годишният Петър Петров е успял да избяга, скачайки от втория етаж на сградата. Под претекст, че има болки в корема, той помолил разследващия полицай да го пусне до тоалетната. Той е отишъл в санитарното помещение, предназначено за полицаи и граждани, а не в това за арестанти. 

Криминално проявеният е избягал два часа преди да изтече мярката му за неотклонение. Смята се, че след като е скочил през прозореца, той е побягнал надолу по улицата и после е хванал такси, с което е напуснал града.

Хванаха избягалия затворник от Ловеч (ВИДЕО)

Предстои полицаите да изземат записите от охранителните камери, за да установят в каква посока е поел Петров. 

"За да се стигне до този неприятен инцидент, има допуснати нарушения. Тепърва проверката ще установи всички онези допуснати нарушения от всички онези длъжностни лица, към които ще бъда безкомпромисен", категоричен беше старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив. 

Продължава ли издирването му? Гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.