Той дава пресконференция

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп обяви пресконференция в Брюксел, след като исканията му за незабавно увеличение на разходите за отбрана на страните от НАТО провокираха генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг да свика извънредно заседание, предава AFP.

Европа се бои от "торнадото" Тръмп

От Белия дом потвърдиха, че Тръмп ще говори пред репортери след края на спешната среща на Северноатлантическия съвет на НАТО. По-рано източници на агенцията разкриха, че по време на среща с делегациите на Украйна и Грузия, „Тръмп се възползва от времето си за реч, за да се върне към въпроса за споделянето на тежестта“.

Тръмп изригна срещу Германия, Берлин и НАТО му отговориха (ВИДЕО+СНИМКИ)

След това генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг е насрочил спешното заседание, което ще се проведе в рамките на двудневната среща на върха на НАТО в Брюксел.

СРЕЩАТА НА НАТО: Лидерите обсъждат Украйна, Грузия и Афганистан

След първия ден от форума в Брюксел стана ясно, че Тръмп ще настоява страните от НАТО да отделят по четири процента от БВП за инвестиции в отбраната. На ключовата среща на върха на Алианса в Уелс през 2014 г. бе взето решение сумата да възлиза на два процента от БВП.

Десислава Радева, Мелания Тръмп и Брижит Макрон - заедно в Белгия (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА НАТО - ЕС ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.