Двама ще разговарят за помощта за развитието и за партньорството между Европа и Африка

Френският президент Еманюел Макрон приема тази вечер в Елисейския дворец вокалистът на групата U2 Боно, който е и съосновател на неправителствената организация „Уан”. Двама ще разговарят за помощта за развитието и за партньорството между Европа и Африка.

Боно и Едж се возиха на метро в Берлин (ВИДЕО+СНИМКА)

За втори път Боно е приеман в Елисейскя дворец от Макрон. Двамата се срещнаха на 24 юли миналата година. Тогава френският президент обеща на певеца и защитник на каузата на Африка, че иска да увеличи помощта за развитие на 0,55% от БВП до 2022 г. Сега тя е 0,38% от БВП, припомня БТА.

Макрон и Боно ще обсъдят и въпроса за равенството между мъжете и жените в перспективата на предстоящото ротационно председателство на Г-7 от Франция догодина.

Боно изгуби гласа си и прекъсна голям концерт в Берлин (ВИДЕО)

Боно е посещавал Елисейския дворец и през 2002 г., през 2008 г. и през 2012 г. за срещи с президентите Жак Ширак, Никола Саркози и Франсоа Оланд. Организацията „Уан”, основана от Боно през 2004 г., си постави цел за борба срещу изключителната бедност и болестите, които могат да бъдат избегнати по-специално в Африка.

От идването си в Елисейския дворец семейство Макрон прие няколко знаменитости, сред които певицата Рияна, защитаваща каузата на образованието, както и актрисата Анджелина Джоли, която се бе върнала от сирийски бежански лагер в Йордания.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: