Вътрешният министър даде старт на състезанието „Пътен полицай на годината“

„Една от основните цели на националния конкурс "Пътен полицай на годината" е да се работи по превенцията пътно-транспортните произшествия, тъй като едно такова състезание дава фокус на обществото върху проблема, а показвайки своите умения и подготовка служителите на МВР дават увереност на обществото, че за сигурността на хората се грижат подготвени полицаи”.

Това каза в Габрово министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който даде началото на 26-ото издание на конкурса, в който участват 62 младши контрольори, между които и четири жени.

По думите на Маринов най-важното е, че уменията на пътните полицаи, приложени на практика, спасяват човешки живот.

„Темата за пътната безопасност е във фокуса на обществото, много специалисти се изказват по нея, но аз искам да благодаря на всички, с които сме тук, защото заедно искаме да се справим с проблема за безопасността”, посочи Младен Маринов.

Домакин на тазгодишния национален конкурс "Пътен полицай на годината" е Община Габрово. За пета поредна година едновременно с националния конкурс пътната полиция провежда и седмица за превенция на детската пътна безопасност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.