Тя пострада тежко при верижна катастрофа

Рекорден брой хора от Велико Търново се отзоваха на призива на лекари да дарят кръв в областната болница. Причината за кампанията е тежката катастрофа в неделя на пътя София-Варна, при която бременна жена, мъжът й и още двама души бяха ранени.

Бременна жена има нужда от кръвопреливане след катастрофа

Още рано сутринта пред отделението по кръводаряване имаше опашка от чакащи, отзовали се на призива да дарят кръв. Най-голяма нужда е имало от кръвна група А положителна – групата на пострадалата при верижна катастрофа бременна жена.

Отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител

“Жената е стабилизирана, но все още е с опасност за живота. Тя е с много тежка гръдна травма, имаше разкъсан далак, който беше отстранен в деня на инцидента“, каза за NOVA началникът на Интензивно отделение в МОБАЛ – Велико Търново Сибила Маринова.

Започна кампания за доброволно кръводаряване на Цветница

Само през вчерашния ден, когато започна кампанията след тежката катастрофа, 47 души са минали през отделението по трансфузионна хематология, за да дарят кръв.

От отделението по кръводаряване заявиха, че те са ежедневно в кампания. И подчертаха, че за тях е важно всеки ден да има кръводарители.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.