Дежурни екипи цяла нощ разчиствали пистите на аеропорта

Около 1400 полета от най-голямото летище в американския щат Северна Каролина бяха отменени заради зимна буря, която се разрази над югоизточните райони на САЩ в неделя, съобщава БТА.

Международното летище Шарлот-Дъглас съобщи, че ограничава дейността си заради дъжд, суграшица и сняг, които валят в района.

Шарлот-Дъглас е вторият авиотранспортен център на компанията "Американ Еърлайнс". Авиолинията отмени общо 1100 полета, които трябвало да бъдат изпълнени в неделя, и 300 полета, планирани за понеделник.

"Американ Еърлайнс" разпространи и сигнал за тревога за девет летища в щатите Северна и Южна Каролина, Тенеси и Вирджиния, в който се съобщава, че пътниците може да променят полетите си без да плащат такса.

От аеропорта информираха още, че екипи са работили през цялата изминала нощ, за да разчистят пистите, пътищата и надлезите.

Буря, придружена със сняг, лапавица и суграшица, обхвана обширен район от американския Юг, засегна милиони хора по пътя си и повиши опасността от заледени пътища, прекъсвания на електричеството и снеговалежи, които може да блокират движението. Губернатори и представители на местните власти в няколко щата обявиха извънредно положение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.