В социалната мрежа вече няма да може да се качват снимки с разголени тела

Администрацията на Facebook забранява на потребителите да публикуват в социалната мрежа не само порнография, но и фрагменти от еротични танци, снимки на разголени хора и постове със сексуален подтекст. Тези разпоредби стават част от кодекса на актуализираните правила на социалната мрежа, съобщава БГНЕС.

Twitter иска да премахне опцията „харесване“

Компанията признава „важността на привличането на вниманието към проблемите на сексуалното насилие и експлоатация, но поставя разделителна линия, когато съдържанието облекчава, насърчава или координира секса между възрастните".

„Ние ограничаваме и използването на прекомерно сексуално изразяване, което може да доведе до затормозяване, тъй като определена част от нашата глобална общност може да възприеме много болезнено подобно съдържание и това може да навреди на способността на хората да се свързват с приятелите си и с по-широката аудитория", обясниха от администрацията на социалната мрежа.

Бивш британски вицепремиер става шеф във Facebook

Тя забранява публикуването в рамките на платформата на кадри с порнографско съдържание, шоута в стриптийз клубове, еротични танци, полови актове, снимки на разголени хора. Забраната включва текстове със сексуално, еротично или тантрическо съдържание, кореспонденция със сексуален подтекст и откровени намеци.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.