Министърът не скри и разочарованието си от думите на Григор Димитров

Световният №1 Новак Джокович ще пристигне у нас заради Sofia Open 2019. Това разкри министърът на спорта Красен Кралев, според когото сърбинът ще проведе безплатни уроци с български таланти и ще се включи в официалната част от турнира. Остава и възможността при желание Джокович да участва в надпреварата в "Арена Армеец", съобщи gong.bg.

"Моята информация е, че Новак Джокович ще присъства в България на Sofia Open 2019. Ако не като участник, то ще даде няколко безплатни уроци на нашите деца, и също да се включи в официалната част от турнира. Организацията до момента е перфектна. Чичо му Горан Джокович е директор на турнира, има огромен опит, справя се по блестящ начин. Също и БФТенис натрупа сериозен опит при организирането на турнири", каза Кралев.

Sofia Open започна с титла и финал

Министърът не скри и разочарованието си от думите на Григор Димитров, който призова да се провеждат повече малки турнири у нас вместо да се провежда един голям.

“Въобще не приемам думите на Григор като критика, тъй като е имало много Фючърси преди това, а той не е играл в тях. Да не изместваме темата от това, че в България има един прекрасен АТР турнир, който тази година ще е най-силен. Ще участват шестима тенисисти от Топ 20, които са предпочели София, защото знаят, че тук условията са страхотни, а нивото непрекъснато се покачва. Вместо да се радваме на този турнир, да коментираме, че имаме нужда от Фючърс-и, е несериозно."

Участието на Циципас на Sofia Open 2019 предизвика истерия сред феновете му

"Казал съм го хиляди пъти. Когато иска, Григор е добре дошъл да участва. Ние не правим турнир само за един човек, който и да е бил той. Турнирът е достатъчно силен и ще дойдат големи имена. Имаме и една “уайлд кард”, която ще отиде при някой от отпадналите рано от Откритото първенство на Австралия."

Турнирът ще се състои между 3 и 10 февруари, а Nova Broadcasting Group ще бъде медиен партньор на надпреварата, която ще се излъчва по DIEMA SPORT и в PLAY DIEMA XTRA.

Източник: gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.