Детето било поразено от волтова дъга

14-годишно дете е в тежко състояние, след като пострада от волтова дъга. Ученикът от Стара Загора опитал да си направи селфи върху жп вагон.

Ново предизвикателство в интернет подлага на риск живота на деца

14- годишният Божидар и приятелите му вървели по релсите близо 2 километра, за да стигнат до ЖП-депото. Всичко това, за да си направят селфи върху спрените композиции. Момчето е ударено от волтовата дъга, когато се качва на  последния вагон.

"Детето пада долу с много тежки изгаряния. Като две от децата, които са го придружавали са гасили част от тялото и от дрехите му”, разказа Иван Енев – кмет с. Калитиново.

Деца звънят на 112 и започват да викат за помощ.  Божидар учи в музикалното училище в Стара Загора. Живеел с баба си, на която не казал къде отива.

Това не е първият такъв инцидент, но това не спира децата да си правят опасни селфита.

След инцидента, служителите на БДЖ днес не допускаха никого до вагоните. В момента лекари от Клиниката по изгаряния в Пловдив се борят за живота на Божидар, който има 60% изгаряния и счупен прешлен. Момчето е на командно дишане. За последните два месеца през болницата в Пловдив са минали пет деца с изгаряния след опит за селфи. 

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.