Със сълзи на очи Мъри обяви в петък, че се оттегля от тениса

Анди Мъри ще се откаже от тениса като повече от просто спортна фигура. Това заяви бившият треньор на британеца Амели Моресмо. 31-годишният Мъри сподели в петък, че тазгодишният Аустрелиън Оупън може да бъде последният му професионален турнир в кариерата, въпреки че бившият номер 1 в света изрази надежда, че ще се оттегли на любимия Уимбълдън.

СНИМКИ НА ЛЕГЕНДАРНИЯ ТЕНИСИСТ ВИЖТЕ ТУК

Французойката Моресмо бе треньор на Мъри между 2014-16. ,,Той е повече от шампион, особено след като взе отношение по темата за равенството между половете“, заяви бившата номер 1 при жените за френския Л‘Екип.

ПРЕЗ СЪЛЗИ: Легендарният Анди Мъри обяви, че се оттегля от тениса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гришо към Мъри: Тенисът свършва, приятелствата остават за цял живот (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Назначаването ми за негов треньор не бе с рекламна цел – то бе продиктувано от неговата същност. Той не се страхува да изразява своята чувствителност, за мен лично той винаги е бил подценяван от човешка гледна точка,а не от спортна“, завърши тя.

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

Със сълзи на очи Мъри заяви на пресконференцията преди два дни, че болката в бедрото е твърде сериозна и не му позволява да играе на 100%. Британецът започва кампанията си на Аустрелиън Оупън в първи кръг срещу шампиона от Доха Роберто Баутиста Агут.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.