Тенисистът сподели, че последните месеци не са били добри за него

Григор Димитров е оптимист, че постигне големи успехи през 2019 г. Часове преди първия си мач от Откритото първенство на Австралия българският тенисист сподели, че през последните месеци на изминалата година не е постигнал изцяло целите си, но се надява да е успял да си направи правилните изводи и предстоящата година да е успешна за него. 

Григор Димитров започна 2019 с победа

"Последните няколко месеца не се развиха както се надявах и както очаквах, но работих върху това и предполагам, че сега нещата се връщат към нормалния си ритъм. Нямах търпение да започна новата година", каза Димитров.

"Много съм благодарен на хората около мен, на екипа ми, бяха невероятни през цялата година. Това, което съм, е заради тези хора. Благодаря им, не приемам нищо за даденост. Мисля, че колкото по-голям ставам, с годините оценявам повече всеки отделен мач", каза още българинът.

Григор Димитров стартира новия тенис сезон с убедителна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Димитров ще започне участието си на първия за годината турнир от Големия шлем рано сутринта в понеделник, когато ще се изправи срещу Янко Типсаревич от Сърбия. Българинът се е изправял пет пъти срещу опитния Типсаревич до този момент, като има само една победа в тези мачове. Четири от срещите им обаче са изиграни до 2013 г., а последният им двубой е от турнира в Куинс през 2016 г., когато сърбинът спечели в три сета. Типсаревич имаше множество проблеми с контузии в последните години, като през миналата година не е изигра нито един мач.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.