Модзманашвили е дал положителна допинг проба за употребата на стероида туринабол

Олимпийският шампион по класическа борба от Игрите в Лондон през 2012 Давит Модзманашвили е дал положителна допинг проба за употребата на стероида туринабол, съобщиха от Международния олимпийски комитет. Роденият в Тбилиси борец спечели сребърен медал за Грузия в категория до 120 кг, преди да се присъедини към Узбекистан през 2017.

ЗАРАДИ ДОПИНГ: Двама руснаци изгубиха медалите си от Олимпиадата (СНИМКИ)

Положителната му допинг проба идва, след като МОК обяви през ноември, че повторните анализи на пробите от Игрите през 2012 са започнали. Програмата с повторните анализи на пробите е разкрила повече от петдесет нови случая и доведе до отнемането на 20-тина медали от Олимпиадата в Лондон, докато по време на Игрите бяха открити само дузина положителни проби.

Отмениха наказанието на 28 руски спортисти

Модзманашавили получи двугодишно наказание през 2008, като му бе отнета европейската титла през същата година след положителна проба за забранена субстанция. През 2016 той отново получи забрана, която бе премахната в последствие за употребата на мелдоний – същата субстанция, за употребата на която бе наказана руската тенисистка Мария Шарапова през същата година.

Шефът на световния биатлон подаде оставка заради допинг скандал

Хванатият с допинг боксьор Луис Ортис се завръща на ринга

„СПОРТЪТ В АНТИЧНА ТРАКИЯ”: От надбягвания с колесници до борба и бокс

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.