Разказва Яна Николова

Пълен комплект медали за гимнастичката ни Катрин Тасева от „Гран При” в Киев. Това е първото голямо състезание за сезона, а нашето момиче вече дава заявка за сериозни успехи. Катрин спечели златото за съчетанието си с лента и то благодарение на перфектното си изпълнение... и на певицата Лейди Гага.

"Златното съчетание се ражда само за ден. От история, която вълнува. Тя впечатлява милиони зрители в кинозалите по цял свят. А Катрин и треньорът й – Бранимира Маркова, пренасят вдъхновението от големия екран в тренировъчната зала", разказва репортерът Яна Николова.

Катрин Тасева: Ние сме много конкурентоспособни, и то не само на рускините

„Бяхме направили друго съчетание, съвсем различно, съвсем различен стил. Нищо общо с това - и тя гледа филма и ми каза, че много е харесала последната песен във филма и каза – на това ще направим съчетанието, сменяме го. Веднага го сменихме. Веднага щом тя избра музиката, аз реших, че трябва да гледам филма и съответно, да разбера историята, да мога да преразкажа по някакъв начин музиката. Наистина много ми хареса, аз съм много емоционална. Много плаках на филма”, коментира  младата спортистка.

Катрин Тасева със злато в Киев (ВИДЕО)

Така Лейди Гага и финалната песен от филма „Роди се звезда” й помагат да вземе златото на състезанието в Киев. И макар на таблото да няма оценка за това, освен перфектно изпълнение, уверява ни златната Катрин, на килима се иска да покажеш и душата си. „Това е много важно – да пресъздам нещо от себе си, нещо, което идва отвътре, от мен като емоция на съдийките, на публиката, това много ми помага”, допълни тя.

Златното момиче Катрин Тасева се сгоди (ВИДЕО+СНИМКА)

Комплектът допълват сребро в многобоя и бронз на обръч. Трите медала идват броени дни след като Катрин получи приза „Достойните българи” за желанието си да дари най-ценния си медал на болен млад човек. А Катрин вярва, че позитивната енергия, която е усетила заради постъпката си, й помага да върви напред.

„Аз не познавам лош човек, който да е успял. Наистина, аз лично не познавам такъв човек. Трябва да сме добри хора", каза Катрин Тасева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.